Belföld

Haját tépve követelték a tápszert egy nőtől a rablók Szegeden

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a két nőnek, akik ki akarták rabolni az ismerősüket kedd délután a szegedi Bartók téren.

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők odamentek a forgalmas tér egyik padján üldögélő nőhöz, aki kevéssel azelőtt váltotta ki orvosi tápszereit. Először szóban próbálták meg rábírni a nőt a három karton tápszer átadásra, de ezt ő megtagadta.

Ezt követően a nagy erőfölényben lévő egyik gyanúsított belekapott a nő arcába, majd a haját tépte és őt meg is ütötte. Ezalatt a társa igyekezett a 22 ezer forint összértékű tápszeres dobozt magához venni, de a nő védekezése miatt ez nem sikerült.

A megtámadott nőnek végül járókelők siettek a segítségére, akik a helyszínre rendőrt hívtak. A megtámadott nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A járási ügyészség az elrejtőzés, bűnismétlés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye okán előterjesztést tett a támadók letartóztatására.  Erről a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó üléseken fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik