Belföld

Új gyanúsítottja van a 15 évvel ezelőtti brutális makói kettős gyilkosságnak

A tizenöt évvel ezelőtti brutális makói kettős gyilkosság miatt indult eljárás egy férfi ellen. A Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint megalapozott a gyanú szerint, hogy a férfi ölte meg makói otthonában az idős asszonyt a látogatóba érkező lányával.

A hetvennyolc éves asszonyt és az ötvenegy éves lányát késsel végezte ki a gyilkos. Korábban az idős asszony unokáját gyanúsították meg a kettős gyilkossággal, de később kiderült, hogy nem ő volt az elkövető. A főügyészség 2006 márciusában végül megszüntette a nyomozást.

Tavaly novemberben azonban új adatok merültek fel, és tovább folytatták a nyomozást. A hatóság látókörébe került ugyanis egy addig ismeretlen férfi, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A főügyészség szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását. Ennek elrendelésére várhatóan még a mai nap sor is kerül.

Frissítünk!

Az őrizetben lévő férfit a kommandósok bilincsbe vezették a nyomozási bíró elé. A bíróság egyetértett az ügyészség indítványával és szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta a kettős gyilkosság gyanúsítottját. A férfi nem tett vallomást a bíróság előtt. A döntést a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik