Belföld

A bárányát sétáltatta, mikor megtámadta egy vaddisznó

Millimétereken múlt az élete annak a fiatalembernek, akit megtámadott egy vaddisznó a Kazincbarcikához közeli Tardonán – írja a Blikk. Tatárka Richárd a támadás után életveszélyes sérülésekkel került kórházba, többórás műtétje alatt az orvosok hat vaddisznóagyar-darabot operáltak ki a testéből. A 21 éves fiú állapota most már stabil, de még hosszú kórházi kezelés vár rá.

Tatárka Richárd édesanyja így emlékszik vissza a történtekre:

Szombaton történt a borzalom, de még mindig nem tértem igazán magamhoz, annyira megviselt, ami a gyerekemmel történt. Minden úgy kezdődött, hogy Ricsivel elmentünk megsétáltatni a bárányunkat, Rumit. Az állat és a gyerek mentek elöl, én pedig mögöttük. Egyszer csak a semmiből feltűnt egy vaddisznó, majd egyenesen a fiam felé rohan. Ricsinek esélye sem volt a menekülésre, az állat pillanatok alatt odaért, aztán felöklelte. Én ordítottam, ahogy csak tudtam, mert azt gondoltam, a hangtól megijed a disznó és elmegy. Közben hívtam a segélyhívót. Egy idő után az állat eltűnt, de nem mertem a fiamat megközelíteni, mert féltem, hogy visszajön és engem is megtámad.

Tatárkáné Gyenes Márta a lapnak arról is beszélt, hogy értesítették a vadásztársaságot, akihez a terület tartozik, de hiába vártak a vadászra. Végül a nő közelben lakó testvére sietett a helyszínre, aki egy mentőorvos segítségével kivitte az erdőből a 21 éves fiút.

A család ügyvédhez fordult, dr. Lichy József szerint az eddigi adatok alapján a vadásztársaság kártérítési felelőssége egyértelmű. Az ügyben rendőrségi eljárás nem indult, mert nem volt gyanúja szabálysértésnek – közölte Dobi Tamás szóvivő a lappal.

A Blikk elérte az érintett vadásztársaság elnökét, aki nem is tagadta, hogy két órával a vaddisznótámadás után ért a fővadász a helyszínre. Pethő Zoltán elmondta:

Valóban kaptunk értesítést, de mire a vadásztársam odaért, már nem talált ott senkit.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik