Belföld

Két kerületi polgármester átállt az MSZP-ből Gyurcsányékhoz

Szaniszló Sándor és Kiss László is úgy döntött, csatlakozik a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz, ezzel pedig – miután a kettős párttagság a szocialisták alapszabálya szerint tiltott – automatikusan megszűnik tagságuk az MSZP-ben, írja az Index. Kiss átállását a 24.hu-nak is megerősítette egy az ügyet jól ismerő forrás.

Ezzel a szocialisták két sikeres polgármestert, az ősszel megválasztott óbudai, valamint XVIII. kerületi vezetőt is elveszíthetik. A két polgármester a lapnak nem reagált, de nem is cáfolták az értesülést. A lap szerint Szaniszló átállásáról többen tudtak, Kiss Lászlóé viszont meglepte a szocialistákat, mert nem tájékoztatta róla a vezetést.

Ez annyira szürreális, mintha Baja Feri lépne át Gyurcsány pártjába.

– mondta a lapnak egy megdöbbent szocialista. Kiss László gyakorlatilag ősidők óta az MSZP tagja, a baloldali ifjúsági szervezetekben 1997 óta politizált, 1999-2002-ig az Ifjú Szocialisták budapesti szervezetének elnökségi tagja, majd elnökhelyettese volt, 2004 nyarán beválasztották az Óbudai MSZP elnökségébe, 2008 januárjától a párt óbudai szervezetének alelnöke, kongresszusi küldött is volt.

Kiss távozásának okairól párttársainak a lap szerint nem igazán volt elképzelése, többen leginkább személyes, elsősorban a Párbeszéddel, és a Párbeszéd társelnökeként főpolgármesterré választott Karácsony Gergellyel való nézeteltérésre tippeltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik