Belföld

Több mint öt éve szökésben van a kínaiaktól több százmilliót rabló Plank Zoltán

Biztosan sokan emlékeznek még arra a fegyveres autósüldözésre, amikor kínai ruhaárusoktól raboltak el 1,5 millió eurót Budapesten, a XVII. kerületben.

A támadók reggel fél 7 körül rontottak rá két férfira az Újlak utcában. A csuklyás alakok gázsprayvel fújták le kiszemeltjeiket, majd megkötözték őket és elvették a pénzüket. Ezután beültek egy kisbuszba és elmenekültek.

A kiraboltak egyik ismerőse, aki látta az esetet, a rablók után indult autójával, de Plank Zoltán menekülés közben többször is rálőtt a kocsira.

Az emberölési kísérlettel és rablással gyanúsított 53 éves székesfehérvári férfi azóta is szökésben van. A budapesti rendőrfőkapitány most bruttó egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni Plank Zoltánt.

Csuklyás rablók lövöldöztek Budapesten
A támadókat még keresi a rendőrség. Úgy tudjuk, több tízmillió forintot zsákmányoltak.

Fontos tudnivaló, hogy szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Budapesti Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A BRFK azt kéri, hogy aki az elkövetővel kapcsolatban, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Fotó: 24.hu, police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik