Belföld

Kislányát bocsátotta áruba egy kiskunhalasi férfi, 5-15 ezer forintot kért ismerősétől alkalmanként

Továbbra is letartóztatásban marad az a 40 éves kiskunhalasi férfi, aki ellen emberkereskedelem és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A férfi a 2003-ban született lányát 2016 novemberétől 2017 júniusáig heti rendszerességgel szintén kiskunhalasi 50 éves férfi ismerősének szexuális cselekményekre „rendelkezésére bocsátotta”.

A férfi 5000-15000 forintot kapott alkalmanként ezért az ismerősétől. A 13 éves lány tiltakozott a történtek ellen, de amikor az apja ezt megtudta, akkor felpofozta.

Az ügyben az első fokon eljárást folytató Kecskeméti Törvényszék fenntartotta az eddigi kényszerintézkedést, az apa azonban a szabadlábra helyezése érdekében fellebbezett.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla osztotta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség elsőfokú határozat helybenhagyására tett indítványát, figyelemmel arra, hogy a vádlottal szemben 5 évtől 22 évig, sőt akár életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi a törvény, ezért a szökés és elrejtőzés veszélye fennáll. Ráadásul tartani lehet attól is, hogy a bizonyítási eljárást a vádlott megnehezítené: amint az megállapítható volt, a gyermekét telefonon keresztül arra akarta rábírni, hogy a terhelő vallomását vonja vissza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik