Belföld

Európát Ciara után Dennis fenyegeti, nálunk 15 fok is lehet vasárnap

A szél viszont itt is megélénkül.

Újabb intenzív viharciklon alakult ki az Atlanti-óceán északi területei felett, amely az elmúlt 24 óra során komoly erősödésen ment keresztül – írja a kiderul.hu. A Dennis ciklon nagyobb kiterjedésű, mint az egész európai kontinens, és Nyugat-Európát vasárnap éri el pusztító erejű szelével. A legerősebb szél várhatóan Írországban ás Skóciában lesz, ott a partvidéki területeken akár 130-140 km/órás széllökések is lehetnek, de Hollandiát, Dániát és Norvégia déli részét is 100 km/órát meghaladó széllökésekkel éri el a vihar.

Magyarországon viszont nincs ok az aggodalomra, a ciklon hidegfrontja várhatóan nem hoz 60-70 km/óránál nagyobb széllökéseket, ami szokványos a felettünk átvonuló frontoknál.

Idehaza az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjszaka általában kevés lesz a felhő. Vasárnap a köd és a rétegfelhőzet feloszlása után a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. Éjszaka északnyugaton, vasárnap napközben másutt is megélénkül a déli szél, amely főként az Észak-Dunántúlon meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -4 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8 és 15 fok között alakul.

Kiemelt kép: 24.hu / Farkas Norbert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik