Belföld

Ez hülye – mondta a fideszes frakcióvezetőre Baranyi Krisztina

A költségvetési vitában tett megjegyzést a ferencvárosi polgármester, amit a bekapcsolva felejtett mikrofon miatt mindenki hallott.

„Ez hülye!” – mondta Baranyi Krisztina polgármester a ferencvárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén, amikor Gyurákovics Andreánál, a Fidesz frakcióvezetőjénél volt a szó. Az esetről a Magyar Hírlap számolt be, az ülésről készült felvétel megnézhető a Facebookon is, 2:51:38-nál hallatszik a megjegyzés, ami után valaki figyelmezteti Baranyit, hogy ne személyeskedjen, ő pedig arra hivatkozva kér elnézést, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja.

Baranyi a Magyar Hírlap szerint akkor szólt közbe, amikor a fideszes politikus azt mondta, a szociális támogatások mértékének megtartásához fel lehetne használni egy takarítógépre előirányzott 30 millió forintot. A polgármester az Indexnek úgy nyilatkozott, Gyurákovics elképesztő hozzá nem értésről tett tanúbizonyságot az ülésen, ezért bukott ki belőle a mondat, amit mindenki hallhatott. Ő úgy emlékezett: a Fidesz mintegy 800 millió forintnyi módosítást javasolt, majd miután Gyurkovics Andrea nem tudott válaszolni arra, honnan lenne pénz minderre, elkezdett rámutatni azokra a költségvetési sorokra, amik a legmagasabb összegű tételeket tartalmazták.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik