Belföld koronavírus

A magyarok 17 százaléka minden ázsiait elkerül az utóbbi időben

Gyakorlatilag minden magyar hallott az új típusú koronavírus megjelenéséről, de az emberek többsége szerint nem fog elterjedni Magyarországon, és attól sem tartanak, hogy őket megfertőzi – derül ki az Index ZRI Závecz Research-csel közösen végzett közvélemény-kutatásából.

Csak a magyarok 23 százaléka szerint fog elterjedni itthon a kórokozó, 21 százalékuk viszont tart attól, hogy ő is meg fog fertőződni a járványban. A válaszadók többsége (55 százalék) úgy nyilatkozott, hogy akkor sem fogja magát beoltatni, ha lesz az új koronavírus ellen vakcina. Az emberek többsége nem kételkedik a hatósági tájékoztatás hitelességében, így a válaszadók 64 százaléka elfogadja, hogy nincsen Magyarországon ismert koronavírus-fertőzött, 25 százalékuk viszont kételkedik ebben. Az átlagnál több nő és kevesebb férfi nem hiszi, hogy ne lenne magyar fertőzött.

A közvélemény-kutatásából kiderül, hogy az emberek többsége nem tart jobban a kínai emberektől, mint korábban. Kétharmaduk nem érzi, azt, hogy veszélyesebb lenne jelenleg a közelükben tartózkodni, mint korábban, ugyanakkor

a magyarok 17 százalék minden ázsiait elkerül mostanság. 

Az Index cikke arról is ír, hogy a többség nem vezetett be semmilyen óvintézkedést a fertőzés megelőzése végett, és a lakosság alapvetően úgy érzi, hogy a hatóságok jól végzik a dolgukat a járvány megelőzése érdekében.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik