Belföld

Moldáv kisbusz balesetezett az M1-esen, ketten meghaltak, többen megsérültek

Egy moldáv kisbusz balesetezett csütörtökön nem sokkal fél 12 előtt az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 72-es kilométerszelvénynél. Úgy tudjuk, hogy a lengyel kamionnal ütköző moldáv kisbuszban kilenc férfi utazott.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy hárman vesztették életüket a balesetben, és többen megsérültek. A helyzet azonban az, hogy a sérültek állapota miatt még mindig nem lehet megmondani, hogy összesen hány áldozatot követel majd a tragédia. Ami biztos: ketten meghaltak.

Tatabányáról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik feszítővágó berendezések segítségével szabadították ki a kisbuszban rekedt utasokat. Két emberen sajnos már nem tudtunk segíteni. A sérültekhez mentőhelikopterek érkeztek, az egyik pont most hagyta el a helyszínt

– közölte megkeresésünkre Varga Mihály Sebestyén, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A munkálatok idejére a sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Frissítünk!

15. 10. A rendőrség későbbi közleményében megerősítette, hogy valóban két férfi halt meg a balesetben. Azt írták, hogy a jármű mögött közlekedő kisbusz az álló járművet próbálta kikerülni jobbról, de a manőver során nekiütközött. A balesetben a kisbuszban utazók közül két moldáv férfi életet vesztette, további hat sérültet pedig a mentők kórházba vitték. A baleset szemléje és a műszaki mentés jelenleg is tart, a forgalom a belső forgalmi sávon halad.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik