Belföld

A kormány hajlandó szóba állni a nyugdíjasokkal a nyugdíjasokat érintő ügyekben

Az időseket érintő kérdésekről fog megbeszéléseket folytatni időközönként az Emberi Erőforrások Minisztériumának Családpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkársága és a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa, hangzott el azon a megbeszélésen, amelyen Beneda Attilát, az Emmi helyettes államtitkárát tájékoztatta Juhász László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozatának elnöke, mint a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) soros elnöke.

Tavaly decemberben a NYUSZET elnöke, Juhász László arról beszélt megkeresésünkre, hogy a  nyugdíjas érdekegyeztetés tíz éve nem működik, idén azonban újra nekifutnak a problémának és az Emberi Erőforrások Minisztériumában próbálnak kompetens vezetőt keresni, akivel egyeztethetnek. A NYUSZET friss közleménye szerint sikerrel jártak.

Mint írják, a február 5-én az Emmi épületében folytatott megbeszélésen Juhász László tájékoztatta a helyettes államtitkárt a NYUSZET megalakulásáról, a létrehozás indokairól és körülményeiről, a résztvevők köréről és az eddig tárgyalt témákról. A megbeszélésen a helyettes államtitkár ismertette az Idősek Jogaiért Felelős Tematikus Emberi Jogi munkacsoport működését, illetve az azon való részvétel lehetőségeit. A résztvevők megállapodtak abban, hogy

a jövőben az időseket érintő és nyugdíjszakmai kérdésekben időközönként konzultációt tartanak.

Beneda Attila  a NYUSZET elnökének meghívására várhatóan személyesen vesz részt a szervezet következő összejövetelén.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik