Belföld

Videón, ahogy leszúrással fenyegeti, felpofozza a végrehajtót egy bajai asszony

Hivatalos személy elleni erőszak emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy 53 éves bajai nő ellen, mert leszúrással fenyegetett és megpofozott egy végrehajtót Baján.

A zaklatott állapotban lévő asszony tavaly május elején jelent meg az egyik bajai végrehajtó irodájában. A nagykorú fiával együtt érkezett és egy vele szemben folyó végrehajtási ügyben akart tájékoztatást kérni egy ingatlan kiürítéséről.

Az iroda ügyfélfogadó helyiségében a nő és fia leült az egyik asztalhoz, míg velük szemben a végrehajtó és egy adminisztrátor foglalt helyet. A végrehajtó ezután tájékoztatni kezdte a vádlottat a folyamatban lévő végrehajtási eljárásról.

A felvilágosítás közben a nő hangos szóváltásba keveredett a végrehajtóval, a vita hevében szidalmazni kezdte, majd azzal fenyegette meg, hogy le fogja szúrni. Ekkor a férfi felállt a tárgyalóasztaltól és a vádlottnak ajtót mutatva felszólította, hogy távozzon. Eközben a nő is felállt az asztaltól, de nem ment ki az irodából, hanem jobb tenyérrel a hivatalos személynek minősülő férfit pofon ütötte.

A bántalmazás miatt a végrehajtó a bal arcfelének zúzódását szenvedte el, amely sérülés 8 napon belül gyógyult. A végrehajtó a rendőrséget is értesítette, akik lefoglalták az iroda biztonsági kamerája által a bűncselekményről készült felvételt. A végrehajtó a 8 napon belül gyógyuló sérülés miatt nem kérte a nő megbüntetését.

A szabadlábon védekező asszonyt– aki ellen a rendőrség embercsempészés miatt is nyomoz – a járási ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A nő bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Olvasói sztorik