Belföld

Brutális széllökések lesznek holnap is

Szerdán reggel, délelőtt többnyire gyengén felhős, napos idő várható, majd megnövekszik a gomolyfelhőzet, elszórtan valószínű zápor, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugati, nyugati szelet kedden nagy területen, szerdán elsősorban az ország északi felének egy részén viharos lökések kísérik.

Derült és erősebben felhős területek és időszakok váltakoznak, majd az éjszaka második felében mindenütt csökken a felhőzet, kiderül az ég.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között várható.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 6 és 11 fok között alakul.

Kiemelt kép: Szélzsák nagy erejű szélben a Pécs-Pogány repülőtér hangárján 2020. február 10-én. Erre a napra az Országos Meteorológiai Szolgálat Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél veszélye miatt. A széllökések délutánig az ország nagy részén meghaladhatják a 60-75, a Dunántúlon, kisebb eséllyel néhol a Duna-Tisza közén a 80-90 kilométer/órát. MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik