Belföld

Nem díjazta a viccet a divattervező, helyreigazítást kellett közölnie a Hírcsárdának

Felháborította Schiffer Miklós divatszakértőt a deklaráltan viccoldalként működő Hírcsárda egyik vele kapcsolatos írása, aminek a vége az lett, hogy a Hírcsárda helyreigazítást közölt kedden, illetve már az eredeti cikk sem érhető el – írja az Azonnali.

Az eredeti írásban arról viccelt a Hírcsárda, mintha Schiffer Miklós azzal kapcsolatban adna tanácsokat, hogyan kell sárga csillagot viselni az iskolában. Ezzel egyébként azon kívántak ironizálni, hogy az új Nemzeti Alaptanterv kötelezővé teszi a kritikusai szerint szélsőjobboldali Wass Albertet. Schiffernek nem tetszett a humor, habár valószínűleg mindenki sejtette, hogy a viccoldalnak nem ő nyilatkozott.

A divattervező Facebook oldalára azt írta:

Itt nincs helye a viccnek! Elnézést mindenkitől, aki olvasta ezt a mocskot! Felháborító, undorító és gusztustalan! Szégyen, hogy ilyen mocsok megjelenhet, természetesen sosem nyilatkoztam erről senkinek!

A Hírcsárda helyreigazításában arról ír, hogy a megjelent anyag valótlanságot állított.

Ezúton kérünk elnézést és kijelentjük, Schiffer Miklós semmilyen a sárga csillag viselésével kapcsolatos nyilatkozatot vagy kijelentést nem tett, sem nekünk, sem munkatársunknak vagy szerzőnknek, amelynek alapján őt idézhettük volna. Mindenkitől, akit az írás hangneme és tartalma sértett, nyomatékosan elnézést kérünk.

Nem Schiffer az első, aki helyreigazítást kért a Hírcsárdától, ezt korábban például Hoffmann Rózsa KDNP-s volt államtitkár is megtette – írja az Azonnali.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik