Belföld

Az ügyészség szerint nem volt indokolt a nyomkövetővel való távoltartás elrendelése a félholtra vert Orosz Bernadett ügyében

Az ügyben eljáró ügyészség szerint a kényszerintézkedés elrendelésének indítványozásakor rendelkezésre álló adatok nem tették indokolttá a távoltartás technikai eszközzel történő ellenőrzését

– írta Polt Péter Gurmai Zitának küldött válaszában, amikor az MSZP frakcióvezető-helyettese Orosz Bernadett esetével kapcsolatban érdeklődött, s azt firtatta, hogy mi indokolja az előzetes letartóztatás, és a bűnügyi felügyelet és nyomkövető eszköz mellőzését a nők elleni erőszakos bűncselekmények kapcsán.

A Legfőbb Ügyész tájékoztatása szerint az elkövetőnek a cselekmény után, a kényszerintézkedésig elrendelt magatartása nem tette indokolttá a távoltartás magatartási szabályainak technikai eszközzel történő ellenőrzését.

Polt Péter válasza szerint 1271 kényszerintézkedés elrendelésére került sor 2014 és 2018 között olyan esetekben, amikor a férfi követett el erőszakos, vagy kapcsolati erőszakkal kapcsolatos bűncselekményt a házastársával vagy az élettársával szemben. 

Az MSZP közleményben reagált Polt Péter Gurmainak küldött válaszára:

Nehéz eldönteni, hogy a levelet aláíró legfőbb ügyész tényleg ennyire nem veszi komolyan a történteket vagy egyszerűen csak nem látta a bűncselekmény sértettjéről készült fényképeket. Mert azt még csak feltételezni sem merjük egyetlen jóérzésű emberről sem, hogy az eset ismeretében ne látná indokoltnak az áldozat maximális védelmét.

– közölték.

Mint ismert, a bántalmazásról az áldozat Facebook-bejegyzésben számolt be, ebben azt írta, támadója eltörte az orrát, „szétzúzta” a fejét és a testét, kitépte a haját és majdnem megfojtotta.

A hatgyerekes anyuka és K. István viszonya 2018 októberben kezdődött, a férfi Bernadett elmondása szerint tavaly júniusban esett neki először egy családi rendezvényen. Akkor beleverte a fejét a falba, majd miután hazaértek, tovább folytatta a bántalmazását.

Augusztusban aztán újból bántalmazás történt, akkor a férfi már azzal fenyegette, hogy a szobában lévő életlen szamurájkarddal vágja el a torkát, hogy másé se legyen, majd felismerhetetlenségig összeverte.

Értesüléseink szerint már befejezéséhez közeledik a rendőrségi nyomozás az ügyben. Megkerestük a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, beismerő vallomást tett-e a bűncselekménnyel gyanúsított volt katonatiszt, s hogy mit állapított meg esetében az elvégzett elmeorvosi szakvélemény, az alábbi választ kaptuk, Dankóné Nagy Éva alezredestől:

A hatóságunkhoz elektronikus úton megküldött megkeresésére hivatkozva tájékoztatom, hogy az ön által említett ügyben jelenleg a büntetőeljárás ügyészi felügyelet mellett, szakértők bevonásával folyamatban van, melynek részleteiről az eljárás érdekében a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást.

– közölte a sajtószóvivő.

18 +-os!!!! Tanulságos, Mindenkinek!Sajnos az eset velem történt meg. Rendkívül sajnálom, hogy elveimmel ellentétesen…

Közzétette: Bernadett Orosz – 2019. november 11., hétfő

A kormány utánanézett a Bujákon megvert nő ügyének, és mindent rendben talált
Orosz Bernadett nem tartja kielégítőnek az igazságügyi minisztérium válaszát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik