Belföld

A viharos szél miatt már narancssárga a riasztás

Szeszélyes marad az időjárás. Szél, eső, hó, napsütés és villámlás is lehet.

Reggel dörgött, villámlott a főváros  felett. Kora délelőttig többfelé lehet eső, zápor, zivatar, az Északi-középhegység térségében akár havas eső is, majd megszűnik a csapadék. Déltől már csak néhol lehet csapadék, az Északi-középhegységben hózápor.

Napközben a szél ismét nyugatira, északnyugatira vált, és újra sokfelé viharos lesz.

A hőmérséklet napközben 7-13, késő este 0-6 fok között alakul – írja a Kiderül.hu. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kétféle riasztást, illetve figyelmeztetést is kiadott hajnalban a zivatarok és a szél miatt.

 

Azt írták, reggeltől ismét sokfelé lehet (legkevésbé délnyugaton) viharossá fokozódó – előbb nyugati, majd északnyugati irányba forduló – szélre számítani, 65-90 km/órás, északon, a hegyvidéki területeken és az Észak-Dunántúlon 90 km/órát meghaladó lökésekkel. Délután veszít erejéből a szél, de erős lökések (45-60 km/órás) még éjszaka is előfordulhatnak, főleg az északi országrészben és az Alföldön.

Frissítés!

Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométer/órát is. A riasztásokat folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

 

Szerda délelőtt több órára kisüt a nap, majd délután átmenetileg nagy területen – legkisebb eséllyel északkeleten – megnövekszik a felhőzet. Elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor. A nyugati szelet több helyen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik