Belföld

Másodfokú riasztást adtak ki, szinte a teljes ország besárgult

Győr-Moson-Sopron, Zala, Veszprém, Somogy, Komárom-Esztergom és Fejér megye több járására is másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az erősödő szél miatt hétfőn délelőtt, és az ország északkeleti részét leszámítva mindenhol elsőfokú riasztás van érvényben.

met.hu

A veszélyjelzés szerint főként a Dunántúlon lehetnek viharos (70-90 km/h) széllökések. A nap első felében ettől erősebb lökések csak a hegyekben fordulhatnak elő.

A hétfő délutáni órákban egy hidegfront érkezik, melynek környezetében az északnyugatira, nyugatira forduló szelet országszerte viharos (70-90 km/h), elsősorban az Észak-Dunántúlon erősen viharos (80-100 km/h, itt néhol akár 100 km/h feletti) széllökések is kísérhetik.

A hétfő esti órákra a front átvonultával átmenetileg mindenütt csillapodik a légmozgás, kedden napközben azonban ismét többfelé (a délnyugati országrész kivételével) viharossá, az északi országrészben erősen viharossá fokozódik a szél.

Az Időkép egyébként azt írja, a reggeli órákban 106 km/h-s széllökést mértek Sopronban.

Fotó: Időkép
Lecsap nálunk is a nagy vihar, Ciara - mit lehet tenni?
Ha lehet, ne menjenek ki, ne üljenek autóba, a gyerekeket és betegeket ne hagyják magukra - tanácsok a katasztrófavédőktől.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik