Belföld

Németh Szilárd álhírezett, majd egy görög fotóval ábrázolta azt, ami a magyar határnál történt

Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter szégyenletesnek nevezte, hogy a magyar határ megnyitásáról készült hamisított felvételekkel és álhírekkel vezetik félre egyes csoportok a Szerbiában tartózkodó migránsokat, akik ezek hatására indulnak el Magyarország felé.

–        írja Facebook-oldalán Németh Szilárd, honvédelmi államtitkár.

Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter szégyenletesnek nevezte, hogy a magyar határ megnyitásáról készült hamisított…

Közzétette: Németh Szilárd – 2020. február 7., péntek

Különös párosítás, hogy Németh Szilárd egy álhírekkel kapcsolatos közlést egy olyan képpel osztott meg, ahol nem a kelebiai események láthatók, hanem Görögországban készültek.

A 444.hu azt írja ezzel kapcsolatban: “az államtitkár a posztját három képpel is illusztrálta, amik közül az egyiken az látszódik, ahogy két ember átmászik egy kerítésen. Csakhogy eddig sehonnan sem érkeztek olyan hírek, hogy a csütörtöki tüntetésen bármi ilyesmi történt volna, és egy gyors képkereséssel kideríthető, hogy a kép még csak nem is magyar határnál készült.  A mászós képet történetesen a a Reuters fotósa készítette tavaly szeptember végén, amikor tűz ütött ki a görögországi Leszbosz szigetén működő menekülttáborban, és az ott lakók összecsaptak a rendőrökkel.”

Kiemelt kép: Németh Szilárd fideszes képviselő, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 2-án. MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik