Belföld

Buszra tették és elvitték a magyar határon tüntető menekülteket

Nem töltötték az éjszakát Kelebiánál azok a menekültek, akik csütörtök délután torlódtak fel a szerb-magyar határ közelében. Az Index cikke szerint a körülbelül 300 menekültet péntekre virradóra, hajnal 2 óra körül buszokra tették és mindenkit elvittek. A menekültekért 15-20 busz érkezett, köztük rendőrségi kisbuszok is.

Háromszáz menekült tüntet a magyar határ mellett
Azt szeretnék, ha beengednék őket, hogy továbbmehessenek Nyugat-Európa felé.

Az nem derült ki, hogy a táblákkal és gyerekeikkel tüntető menekültek önszántukból szálltak-e fel a buszokra, mert az Index szerint ezt már nem lehetett látni, a hatóságok az összes újságírót kizavarták a határ területéről.

A buszok a befogadóközpontok irányába indultak el, és a tudósítás szerint olyan is elhangzott, hogy a menekülteket a macedón határ közelébe, Presevo városához vitték. A szerbiai táborok azonban nem zárt táborok, így elképzelhető, hogy a menekültek néhány nap múlva ismét útra kelnek.

Amíg a menekültek a zárt határ közelében tartózkodtak, nem történt különösebb esemény. Többen a földön ültek, vártak, mások nyilatkoztak a helyszínen lévő újságíróknak, egyesek pedig – gyermekeikkel együtt – táblákat tartottak a határőrök felé, hogy engedjék át őket, mert folytatni szeretnék útjukat Nyugat-Európa felé.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik