Belföld

Ököllel ütötte, hajánál fogva vonszolta különélő terhes élettársát egy hajdúszoboszlói férfi

Személyi szabadság megsértése és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki többször is megütötte és akarata ellenére be akarta ültetni az autójába a különélő élettársát.

A férfi és a nő június 23-ig élettársi kapcsolatban éltek, azonban közöttük a viszony megromlott, ezért az állapotos asszony ekkor elköltözött a Hajdúszoboszlón élő nagyszüleihez.

A  férfi másnap telefonon megbeszélte a nővel, hogy még aznap a nagyszülői háznál beszélni fognak a kapcsolatukról. A férfi délután autóval ment a nő nagyszüleinek házához,  és a kismama kiment hozzá az utcára.

Ekkor a férfi felszólította élettársát, hogy üljön be az autóba, azonban a nő ennek nem tett eleget. A feldühödött férfi megragadta a nő karját, majd belökte a jármű hátsó ülésére. A férfi ezt követően megpróbálta bezárni az ajtót, azonban a kismama ezt nem hagyta.

A nőnek sikerült kiszállnia a járműből és beszaladt a ház udvarára. A férfi utánament, az udvaron kétszer ököllel arcul ütötte, majd több méteren keresztül a hajánál fogva rángatta és vonszolta magával a gépkocsi felé. A férfi cselekményét látta a nő nagyapja, és megpróbálta megakadályozni azt, hogy a férfi az unokáját elvigye, azonban az idős férfit a vádlott a vállánál meglökte, aki emiatt hanyatt esett. A férfi az élettársát tovább rángatta az autó felé, azonban a nő is elesett. Ekkor a férfi hirtelen beült az autóba és eltávozott a helyszínről.

A kismamának nem lett komolyabb baja, azonban könnyű testi sértés miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő a férfival szemben a nyomozás során, kérte a férfi büntetőjogi felelősségre vonását ezen cselekmény miatt.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése és könnyű testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban halmazati büntetésül próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik