Belföld

Letépte a vihar a törökszentmiklósi sportcsarnok tetejét

Teljes egészében leszakította és az épület mellett parkoló autókra dobta a törökszentmiklósi sportcsarnok körülbelül hatszáz négyzetméteres tetőszerkezetét szerda kora délután a viharos erejű szél.

Megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot az ügyben, Németh Ádám szóvivő elmondta, hogy a helyi tűzoltók éppen egy kidőlt fát próbáltak eltakarítani a közeli iskola elől, amikor látták, hogy lefújja a sportcsarnok tetejét a szél. Ők azonnal értesítették a szolnoki és a mezőtúri hivatásos tűzoltókat, és velük együtt azonnal hozzá is kezdtek a mentési munkálatokhoz.

A szóvivő elmondta még, hogy körülbelül 20-25 gyerek volt a sportcsarnokban a tanárral akkor, amikor történt az eset. Mivel a leszakított tetőszerkezet a parkoló felé fújta a szél, és a parkolóban sem tartózkodott senki, így személyi sérülés nem történt, s a gyerekeket is biztonságosan ki tudták kísérni az épületből a romokon keresztül.

Úgy tudjuk, hogy körülbelül 300 gyerek és hetven dolgozó volt a csarnok melletti iskolában, amikor történt az eset. Őket hazaküldték, és értesüléseink szerint a héten már nem is lesz tanítás nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik