Belföld

15 évet kapott a nyolcéves sólyi kislány gyilkosa

Tizenöt év börtönre ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a hajmáskéri tinit, aki 2018 májusában megölt egy nyolcéves sólyi kislányt. A Pfeifer Péter vezette bírói tanács szerint F. Ferenc aljas indokból, különös kegyetlenséggel gyilkolta meg a 14 év alatti, védekezésre képtelen gyereket.

A zárt tárgyalást követő bírói indoklás szerint F. Ferenc maga is fiatalkorú volt gyilkosság idején, ezért maximum tizenöt év szabadságvesztéssel büntethető, és a bíróság a súlyosbító körülményeket figyelembe véve a maximális mértéket szabta ki. Mellékbüntetésként a fiút tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a tárgyalást a börtönből távmeghallgatással élőben követő fiú és kirendelt védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik majd. A bíróság döntött arról is, hogy a szökés és elrejtőzés veszélye miatt fenntartják az elkövető letartóztatását.

Adrienn eltűnését az édesapja jelentette be még május 18-án késő este. Elmondása szerint a kislány a ház előtt rollerezett a barátnőivel, amikor elment fürödni. Amikor észrevette, hogy nincs sehol, értesítette a rendőröket, de már csak a holttestét találták meg másnap hajnalban. A gyilkosság gyanúsítottját még aznap éjjel elfogták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik