Belföld

„Mindenki imádkozott, azt hittük, meghalunk” – magyar utasok a lidérces skóciai repülőútról

Mint korábban megírtuk, szombaton összeesett négy utas a Ryanair Budapest-Edinburgh járatán, volt, akit újra is kellett éleszteni. Akkor a 24.hu egyik olvasója, aki rajta volt a gépen, már beszámolt a fedélzeten eluralkodó pánikról, a Blikk pedig most megszólaltatott két újabb magyar utast, akik további részletekkel szolgáltak a rettenetes útról.

„Annyit láttam, hogy kétségbeesve rohangál a személyzet, lefektetnek valakit a székek közé, majd elkezdik újraéleszteni. Viszont a hatalmas turbulencia miatt mindenkinek vissza kellett ülnie a székébe, visszacsatolták a lányt is. Ekkor újabb ember lett rosszul, őt oxigénpalackra kötötték” – mesélte egyikük, a Skóciában élő Attila.

„A felszállás után másfél órával elkezdett fájni a fejem, rossz volt a közérzetem, hirtelen nagyon melegem lett” – mondta egy másik utas, aki szerint az is hozzájárult a pánikhangulathoz, hogy semmiről nem tájékoztatta őket a személyzet. „Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a közelemben valaki elájult. Gondoltam, nagy lehet a baj, mert a légiutas-kísérők fel-alá szaladgáltak a széksorok közötti szűk folyosón egy mobil defibrillátorral és oxigénpalackokkal.”

A beszámolók szerint az ájult utasok ellátása után nem nyugodtak meg kedélyek, a pilóta ugyanis alighanem a fedélzeten kialakult állapot miatt a szokásosnál jóval gyorsabban igyekezett végrehajtani a landolást a viharos szélben, miközben többen azt hitték, ez lesz az utolsó útjuk.

„Sosem volt még ilyen halálfélelmem, pedig már rengetegszer repültem. A pilóta többször nagy gázt adott és húzta fel-le a gépet, mindenki imádkozott, azt hittük, meghalunk, pokoli volt” – mondta a Blikknek Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik