Belföld

Tovább tombol a szél, riasztást adtak ki

A szél már reggel is viharos lesz, de a délelőtti óráktól tovább erősödik.

Szerdán a nap első felében még lesznek erősen felhős területek, majd fokozatosan csökken a felhőzet, délután már nagy területen derült vagy kissé felhős, napos idő várható. Reggel, délelőtt főként a Dunántúlon és az Alföldön lehet zápor, havas eső, hózápor, majd megszűnik a csapadék. Az északi szelet nagy területen viharos széllökések kísérik. A hőmérséklet napközben 2-8, késő este -2 és +3 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél miatt riasztást, figyelmeztetést adott ki.

Azt írták, hogy az északnyugati, északi szél már reggel is sokfelé viharos lesz, de a délelőtti óráktól tovább erősödik. A legerősebb széllökések elérik a 70-95 km/órát, délután a Dunántúl nyugati felén (kiemelten az Alpokalja, Zalai-dombság, Bakony térségében) 100 km/órát meghaladó szél is lehet. A Dunántúl más részein, illetve a Tiszántúlon, a Tisza vonalában, északkeleten is lehet egy-egy 95-100 km/óra körüli lökés. A szél csütörtökre virradó éjszaka veszít erejéből.

 

 

 

 

 

A viharos szél jelentősen csökkenti a hőérzetet. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat. A kopott ízületek sajoghatnak. A légnyomás meredeken emelkedik.

Kiemelt kép: A viharos szélben megsérült fát vágnak ki a tűzoltók a IV. kerületi Rózsa utcában február 4-én. MTI/Mihádák Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik