Belföld

Viharkárok: folyamatosan dolgoznak a tűzoltók

Utakra, autókra, vezetékekre dőlt fák okoznak egyre több gondot.

Sopronban, Győrben autókra zuhantak a letört faágak, az 1-es főút győri szakaszán, Győrújbaráton, illetve Egyed és Rábapordány között pedig kidőlt fához riasztották a tűzoltókat. Rajkán egy tizenöt méteres fő dőlt a villanyvezetékekre. a 83-as főúton Tét térségében pedig egy teherautót borított árokba a viharos szél.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapja szerint Komárom-Esztergom megyében, Tatabányán is kidőlt fához riasztották a tűzoltókat, Dadon pedig szintén elektromos vezetékre dőlt a fa. Veszprém megyében, Nemesszalókon egy huszonöt méteres fenyő dőlt az elektromos vezetékre, ágai egy autóra is rászakadtak. Olaszfalunál a 82-es főútra, Balatonrendesen a 71-es útra dőlt fa.

A fővárosban is pusztít a viharos szél. A II. kerületben, a Zsolt fejedelem utcában egy fa és egy oszlop dőlt egy autóra, a XVI. kerületben, a Thököly utcában egy fa vezetékre dőlt. A XI. kerületi Mezőkövesd úton azért kérték a tűzoltók segítségét, mert egy fa személyautóra, kerítésre, illetve közvilágítási vezetékre dőlt. A III. kerületben, a K-Hídnál és a Nánási úton is kidőlt fa akadályozta a forgalmat, a tűzoltók eltávolították őket. A XIII. kerületben, a Dráva utcában egy épület tűzfaláról téglák hullottak, a helyszínre riasztott egységek megszüntették a veszélyhelyzetet.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik