Belföld

Ágyéki csigolyatörést szenvedett a kerékpárúton elgázolt segédmotoros

Ágyéki csigolyatörést szenvedett az a segédmotorral közlekedő nő, akit a kerékpárúton ütött el egy figyelmetlen sofőr 2018 májusában. A Tatabánya Járási Ügyészség tájékoztatása szerint felfüggesztették a büntetőeljárást és közvetítői eljárásra utalták az ügyet az elkövető tevékeny megbánása miatt.

A férfi Nyergesújfalu lakott területén vezette a pótkocsival ellátott autóját. Az úttest menetirány szerinti bal oldala mentén várakozóhelyek és kerékpárút volt. A férfi a főútról egy ingatlan udvarára kívánt balra kanyarodni, azonban az úttest és a kerékpárút között kialakított várakozó helyen parkoló járművek miatt csak részben látta be a kerékpárút forgalmát. Ennek ellenére megkezdte a kanyarodást, és nem észlelte a szemből, a kerékpárúton, segédmotoros kerékpárral közlekedő  nőt, és nem biztosított számára továbbhaladási elsőbbséget.

A férfi behaladt a kerékpársávra, ahol a kocsi elejével a segédmotoros kerékpárnak ütközött, amely hatására a nő az aszfaltra zuhant. A nő a baleset során részben ágyéki csigolyatörést szenvedett, amelynek gyógytartama három hónap.

Az ügyészség az ügyet az elgázolt nő és a gondatlan férfi egyező indítványa alapján közvetítői eljárásra utalta, ennek lefolytatásához az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette. A közvetítői eljárásban a nő és a férfi megállapodást kötöttek, ennek alapján a férfi pénzösszeg fizetésével tette jóvá a bűncselekménnyel okozott sérelmet.

Az elkövető tevékeny megbánása alapján az ügyészség az eljárást megszüntette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik