Belföld

HM: marad a Honvédkórházban a leváltott orvosigazgató

A Honvédkórház orvosigazgatójának megbízását a próbaidő lejártával a honvédelmi miniszter megszüntette; munkáját az intézményben folytatja tovább, szakértelmére a kórház vezetése a jövőben is számít – írta közleményében a Honvédelmi Minisztérium. A tájékoztatás szerint az új orvosigazgató megbízására vagy kinevezésére a közeljövőben, a kórház szervezeti átalakításával egyidejűleg kerül sor.

A 444.hu Röntgen blogjának értesülése alapján számoltunk be arról, hogy kirúgták Jákó Kingát, a Honvédkórház októberben kinevezett orvosigazgatóját. A cikk szerint a pénteki vezetői értekezleten azzal indokolták a döntést, hogy az orvosigazgatót „nemzetbiztonsági kockázatnak minősítették” – ilyesmiről a minisztérium közleménye nem tesz említést.

Jákó korábban a Semmelweis Egyetem orvosszakmai, finanszírozási és minőségbiztosítási igazgatója volt, 2014-ben az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója lett, ahonnan 2016-ban távozott. A szakblog szerint Jákó önéletrajza meglehetősen sekélyes, hiszen az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nyilvántartója szerint ezen a néven nem található meg egészségügyi dolgozóként, és bár férjezett nevén igen, az adatlap szerint nincsen szakvizsgája, sőt az általános orvosi működési engedélye is már 2008-ban lejárt. Helyét ideiglenes jelleggel ismét a fogorvos végzettségű Muzsay Ildikó veheti át, míg nem találnak megfelelő végzettséggel és tudományos fokozattal rendelkező orvosigazgatót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik