Belföld

Este 7-ig sokan hiába keresik a köztévé csatornáit

Frekvenciacsere miatt nem lesznek elérhetőek 650 ezer háztartásban.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírása miatt kötelezően új frekvenciákra kerülnek az állami tévé csatornái. A földfelszíni sugárzásban 7:00 és 19:00 óra között minden adóállomást, programcsatornát érint a leállás. A műholdas sugárzás zavartalan, a műsorok a leállás idején is követhetőek a  mediaklikk.hu felületén.

Árki Zsolt, az Antenna Hungária (AH) műszaki igazgatója korábban az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy az átállás után bővülhet az AH programkínálata, új HD-csatornákat és internet alapú szolgáltatásokat indíthatnak. A frekvenciacserénél a tévés műsorszóró sáv egy részét kiürítik, azok a jövőben 5G mobiltelefonos szolgáltatásoknak lesznek elérhetők.

Az átállás közvetlenül 650 ezer háztartást, a MinDig TV, a MinDig TV Extra nézőit érinti, azokat nem, akiknél a tévé kábeles, műholdas vagy IP-alapú. 

Az Antenna Hungária munkatársai összesen 91 telephelyen mintegy 300 adóberendezést állítanak át. A frekvenciacsere után a nézőknek újra kell hangolniuk készülékeiket. A változásokkal és az újrahangolással kapcsolatban további információk elérhetőek az Antenna Hungária weboldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik