Belföld

Börtönbe csukták a pici gyermekeit kínzó mezőberényi apát

A Békési Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérlete, védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés és más bűncselekmények miatt kezdeményezte annak a 32 éves mezőberényi férfinak a letartóztatását, aki válogatott módon bántalmazta 3 és 7 éves gyermekeit, valamint a feleségét.

A házaspárnak hat kiskorú gyermeke van, ezek közül ötöt a hatóságok kiemeltek a családból, így már csak egy gyermeket neveltek saját háztartásukban. Ugyanakkor a hatóság engedélyezte számukra, hogy hazagondozás keretében gyermekeiket meghatározott időszakra magukhoz vegyék, így január közepétől két hétig valamennyi gyermek a házaspár mezőberényi otthonában tartózkodott.

A munkanélküli férfi egész nap számítógépes játékokat játszott és rettenetesen agresszíven viselkedett a gyermekekkel és feleségével, napi szinten terrorizálta, többször és különféle módon bántalmazta őket. Az egyik 3 éves kisfiút többször is azzal büntette, hogy nem hagyta éjszaka aludni, kézfejét és lábát számtalan alkalommal nagy erővel megütötte, majd felkapta és előbb a földhöz vágta, majd a szekrénynek dobta a picit. 

A férfi az egyik nagyobbik kisfiát is kínozta. Egy 7 éves kisfiút úgy arcon ütött, hogy a szeme alatt bevérzés keletkezett, a tenyerét késsel megszúrta, cipővel pedig úgy arcon ütötte, hogy a kicsinek vérzett az orra.

A férfi a feleségét sem kímélte: testszerte megütötte, megrúgta, és falnak verte a fejét. A nő és gyermekei úgy tudtak kimenekülni a lakásból, hogy a férfi január 31-én délelőtt áramütést szenvedett és elvitte a mentő.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a tanúk befolyásolásának veszélye miatt került sor, mivel alappal lehet tartani attól, hogy az agresszív férfi a bántalmazások folytán félelemben tartott házastársának megfélemlítésével a bizonyítási eljárás eredményét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra letartóztatta a férfit.

Fotó: police.hu/illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik