Belföld

Helyi népszavazás dönthet a szentendrei kerékpárhídról

Pezsgő vita alakult ki azon a szentendrei fórumon, ahol a lakosok is elmondták véleményüket a város a Szentendrei-sziget közé tervezett kerékpárhídról – derül ki a RTL Klub Híradójából.

 

A városon áthaladó európai kerékpár útvonalról az előző városvezetés már tárgyalt az Infrastruktúra-fejlesztővel, de az új önkormányzat kikérné a helyiek véleményét. A riportból kiderül, több helyi szerint is elrondítaná a szentendrei korzó látványát a beruházás. Ezért még februárban szavazhatnak: igaz, az nem derült ki az adásból, hogy magáról a híd megépítéséről szavaznak, esetleg annak helyszínéről.

A híd túloldalán, azaz benn a Szentendrei-szigeten ugyanakkor nagyon támogatják a hidat, és ezzel az összeköttetést a „szárazfölddel.” Szigetmonostor polgármestere azt mondta, a miniszterelnökhöz fordultak, hogy legyen a híd kiemelt beruházás, mert ezzel a folyamat felgyorsulhat.

Kiemelt kép: Kerékpáros az épülő EuroVelo 6 kerékpárút Budapest és Szentendre közötti szakaszának leendő nyomvonalán haladó jelenlegi mezőgazdasági úton, a Lupa-tó közelében, Szentendrénél 2019. augusztus 29-én. Ezen a napon elhelyezték a főváros és Szentendre között épülő kerékpárút alapkövét. MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik