Belföld

Letartóztatásban marad a diáktársát hátba szúró 13 éves lány

Meghosszabbította a Tatabányai Járásbíróság annak a tizenhárom éves lánygyermeknek a letartóztatását, aki december 29-én egy esztergomi gyermekotthonban hátba szúrta a tizenöt éves iskolatársát.

A megalapozott gyanú szerint a lány minden előzmény nélkül elővett egy 11,5 cm pengéjű kést és a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta iskolatársát, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással és beszámítási képességgel, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető.

A gyanúsított ezt a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával és bűnismétlés, valamint a jogellenes befolyásolás veszélye miatt meghosszabbította a lány letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik