Belföld

Frontátvonulás, erős széllel jön az enyhülés

Tovább erősödik a nappali felmelegedés, a következő napokban kora tavaszias időre kell készülni.

Csütörtökön a délelőtti órákig nagyrészt napos idő várható, főleg a Dél-Dunántúlon, majd megnövekszik a felhőzet, zápor, hózápor is lehet helyenként. Gyakran lesz élénk, északon erős a nyugati szél. A hőmérséklet napközben 4-10 fok között alakul. Késő estére -1, +4 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Pénteken többnyire erősen felhős, borult idő valószínű, délután a Dunántúl egy részén lehetnek napos időszakok. Kezdetben többfelé, délután már főleg északkeleten, keleten helyenként lehet eső, zápor. A szél élénk, erős lesz. A hőmérséklet éjszaka -1 és +4, napközben 8-14 fok között alakul, de északkeleten csak 3 és 7 fok között várható.

Szombaton délnyugaton több órára kisüt a nap, északkeleten viszont nagyrészt erősen felhős marad az idő. A két országrész között változóan felhős idő ígérkezik, északkeleten helyenként záporeső is lehet. A délnyugati szél élénk, délnyugaton erős lesz.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható.

Vasárnap többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az idő, szórványosan lehet eső, zápor. A szél többfelé megerősödik, az ország északi harmadán viharos erejű lökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10-15 fok között valószínű.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik