Belföld

„Ide orvos nem fog bejönni, megölöm, szétverem a fejét” – rendőri segítség kellett egy beteg ellátásához

Három és fél év börtönre ítélte a Balassagyarmati Járásbíróság azt a drégelypalánki férfit, akihez rendőrt kellett hívni, mert nem engedte meg a kiérkező orvosnak, hogy ellása a rosszul lévő párját.

A férfi azért, hogy a kiérkező egységet megakadályozza abban, hogy élettársa ellátását elvégezze, az ingatlan teraszáról “ide orvos nem fog bejönni, megölöm az orvost, szétverem a fejét” fenyegetést intézte a kiérkező két főből álló orvosi egység tagjai felé, majd magához vett egy fél méter hosszú, 4-5 cm átmérőjű baseballütőhöz hasonló szerszámnyelet, és tovább szitkozódva az ügyeleti kocsihoz ment.

A férfi a gépjármű vezető oldali ajtajához lépett a szerszámnyéllel, majd a gépkocsivezető arcához hajolt, és tovább hangoztatta, hogy az ügyeletesek nem mehetnek be a lakásba „mert szét fogja verni az orvos fejét”. A férfi a hosszabb nyugtatgatásra végül felhagyott az agresszív viselkedésével, és bement a házba.

Mivel a férfi fenyegető magatartása miatt az orvosi egység nem tudta megvizsgálni a beteget, ezért csak a rendőri jelenlét biztosítását követően kerülhetett sor a nő ellátására.

A támadó a 2018 novemberében elkövetett cselekmény elkövetésekor személyiségzavarban szenvedett, ezért közepes mértékben korlátozott volt a cselekménye társadalomra veszélyes következményeinek a felismerésében vagy a felismerésnek megfelelő magatartás tanúsításában.

A Balassagyarmati Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt 3 év 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte, egyúttal 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A férfi enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik