Belföld

Durva önbíráskodás Nyékládházán: koponyatöréssel vettek elégtételt a tetőléclopásért

Életveszélyt okozó testi sértés és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy hatvanöt éves apa és negyvenegy éves fia ellen. A két férfi fel akarta újítani a nyékládházi házukat 2017 novemberében, ezért tetőléceket, trapézlemezt és más építőanyagokat vásároltak, amelyeket a ház előtti közterületen pakoltak le.

Az apa a fiát kérte meg, hogy a 160 ezerért vett építőanyagot vigye be a portára, azonban még aznap este a közeli szomszédságban lakó férfi abból 80 ezer forint értékű tetőlécet és trapézlemezt lenyúlt. A lopás tényét a férfiak észlelték, így az éjszakai órákban elkezdték bejárni a környező ingatlanokat.

Az elkövető házához érve először bekiabálva keresték, de mivel senki nem jött ki, a kilincsre zárt kapun keresztül bementek az ingatlanba, és látták, hogy az udvaron nagyobb mennyiségű építőanyag van. Körbejárták az udvart, és a ház mögött felfedezni vélték a tőlük eltulajdonított tetőléceket és trapézlemezt. Dörömbölni kezdtek a ház ajtaján, mire a férfi és élettársa kimentek a teraszra. A férfiak felelősségre vonták őket, hogy ellopták az építőanyagot, ha visszaadják, nem csinálnak belőle rendőrségi ügyet. Ebből szóváltás alakult ki, a férfi és élettársa tagadták a lopást, és felszólították a férfiakat, hogy hagyják el az ingatlant.

Ekkor a fiú előre ment, míg az apja követte, akit a nő a hátánál fogva tolt ki az udvarról. A vádlott ezt sérelmezte, és ellökte a nőt, aki a földre esett. Emiatt újabb vita alakult ki, és a háztulajdonos férfi a konyhából kihozott egy húsz centiméteres kenyérszelő kést, és ezzel a kezében követelte a férfiaktól a portája elhagyását.

Az apa ezen felháborodott, dulakodásba került a nővel, akivel kölcsönösen ütötték egymást. Ekkor már a fia is beavatkozott, egy redőnyléccel támadt a pár tagjaira, de az szétesett a kezében. Ezután a földről felvett egy vascsövet, és az apja biztatására többször megütötte a háztulajdonos férfit a kezén és karján, majd nagy erővel a védekező sértett koponyájára ütött, amitől a férfi összeesett. A fiú a nőt is többször megütötte karján és fején, vérző sérülést okozva.

A cselekmény következtében a férfi közvetve életveszélyesnek minősülő, nyolc napon túl gyógyuló koponyatörést, míg a nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A házaspár a magánlaksértés miatt, illetőleg közülük a nő könnyű testi sértés miatt nem terjesztettek elő magánindítványt.

Az ügyészség börtönt kért az apára és a fiára, azzal, hogy mellékbüntetésként tiltsák el őket a közügyek gyakorlásától is.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.