Belföld

„Adminisztrációs hiba miatt” nem újították fel azt a ferencvárosi iskolát, ahová a kerületi romák járnak

A IX. kerületi önkormányzat testülete 2019. június 27-én úgy döntött, hogy 39 millió forintból egy-egy úgynevezett okostantermet alakítanak ki a Szent-Györgyi Albert, a Kosztolányi és a József Attila Általános Iskolákban. Később azonban változás történt, és nagy meglepetésre a kivitelező UPC a Szent-Györgyiben, a Kosztolányiban és Leövey Klára iskolában készítette el a digitális tantermeket, a József Attila Általános Iskola viszont kimaradt a felújításból – tudta meg a 444. A történet azért különösen érdekes, mert egyrészt nem vették figyelembe a választott képviselők döntését, ráadásul

pont azt az intézményt húzta le a tankerület a listáról, amibe köztudottan nagyon sok ferencvárosi roma jár.

A 444 arról ír, hogy a projektért a tankerületi igazgató, dr. Tolnai Marianna felelt, vele kötött szerződést Bácskai János volt ferencvárosi polgármester. Még a végső, már szignózott szerződésben is a helyes intézmények voltak, de ezt követően a tankerület által kiküldött ajánlatkérőben, ami a kivitelező UPC-hez eljutott, a József Attila iskola helyett már a Leövey Klára szerepelt. Így aztán a UPC a megrendelőnek megfelelően ebbe az iskolába építette fel az okostantermet.

Tolnai Marianna 2019. december 16-án levelet írt Baranyi Krisztina polgármesternek, amiben arra kéri, hogy módosítsák a szerződést, ugyanis adminisztrációs hiba történt, nem vették észre és véletlenül rossz intézmény került a szerződésbe. A kerületi jegyző, Dombóvári Csaba már kivizsgálta az ügyet, szerinte viszont annyiszor egyeztették a projekt minden részletét, hogy teljesen kizárt az adminisztrációs hiba. Megállapítása szerint súlyos szerződésszegés történt.

Baranyi Krisztina a 444-nek azt mondta, hogy elfogadhatatlannak tartja a történteket, az ügyet kivizsgálják és a szabálytalanul felhasznált pénzt visszakéri az önkormányzat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik