Belföld

Rendőröket hívott a balhézó vádlottakhoz a bíró, hogy ki tudja hirdetni az ítéletet

Gyorsított eljárásban állítják bíróság elé azt a fiatalt, aki ököllel ütötte a falat a büntetőperének a tárgyalásán, mert nem volt elégedett az ítélettel.

A Szekszárdi Járásbíróság január harmadik hetében a perbeszédek és az ítélethirdetés miatt tartott tárgyalást egy 18 éves helyi férfi és nyolc társa ellen indított bűnügyben.

Az ítélet indoklása közben több terhelt is képtelen volt uralkodni az indulatain, ezért az eljáró bíró a tárgyalóterem elhagyására szólította fel őket. A gyanúsított nemtetszését fejezte ki a bíróság döntése miatt, hangosan és indulatosan beszélt a szóbeli indoklás közben, ezért a bíró kiküldte a teremből. A fiatal ezen annyira felháborodott, hogy távozás közben ököllel beleütött a bejárati ajtó melletti falba.

Az eljáró bíró a tárgyalás zavartalan befejezése érdekében rendőröket hívott és a jelenlétükben fejezte be a tárgyalást. A gyanúsított kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása miatt a bíróság már vissza sem hívta nyilatkozattételre a teremből kiküldött vádlottakat, részükre írásban kézbesítik az ítéletet.

A nyomozás gyors lefolytatását követően az ügyészség ma hatósági eljárás megzavarása miatt is bíróság elé állítja a 18 éves fiút, aki akár három év börtönt is kaphat a történtek miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik