Belföld koronavírus

Lehet, hogy a hatóságok felkészültek a koronavírusra, de ezt nagyon titkolják

Menczer Tamás, a Külügyi és Külkereskedelmi Minisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára vasárnap bejelentette , hogy a hétvégén többször is egyeztetett az országos tisztifőorvossal. A Kásler Miklós által tavaly kinevezett Müller Cecília Menczer szerint azt a tájékoztatást adta, hogy

a magyar egészségügyi rendszer felkészült, rendelkezésre állnak a vírust kimutatni képes tesztek.

Menczer bejelentéséből az is kiderült, hogy eddig már volt két gyanús eset az országban, de szerencsére mindkét esetben bebizonyosodott, hogy nem a koronavírusról volt szó.

A kormányzat járványüggyel foglalkozó internetes oldalai alapján azonban leginkább az a kép alakulhat ki, mintha a koronavírus-ügy nem is létezne. A sajtóból sok mindent meg lehet tudni ugyan a veszélyes új vírusról, a hatósági oldalakon egyetlen információ sincs arról, hogy milyen tünetekre kell figyelni, fertőzés esetén milyen protokollt kell követni, sőt,arról sem, hogy hova kell a gyanús esetekkel fordulni.

Ha az magyar egészségügyi rendszer átalakításaiban kevésbé tájékozott állampolgár a járványügy szóra rákeres, jó eséllyel a Járványügyi Központ, más néven az Országos Epidemiológiai Központ oldalát találja meg elsőként, amelyről csak kisebb keresgélés után derül ki, hogy már évek óta nem működik.

Az oldalról egy linken keresztül, vagy új kereséssel az ÁNTSZ Járványügy oldalára lehet még eljutni, ahol az Egészségügyi kártevőirtó tevékenység engedélyezése című 2014-es cikk a legfrissebb olvasnivaló.

Az ÁNTSZ főoldalán található egy Járvány elnevezésű aloldal is, amin az alábbi közlemény olvasható:

Az alábbi témakörök alatt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Járványügyi és Infekciókontroll Főosztály gondozásában lévő tartalmakat láthat.

Az oldal azonban teljesen üres, mint ahogy a Fertőző betegségek oldal is, és link sem vezet tovább az emlegetett NNK-oldalra.

Külön rákeresve persze meg lehet találni a tartalmakat állítólag szállító főosztály oldalát, de ha ez sikerül, akkor sem jár jobban a gyors és pontos információk után kutató állampolgár. Itt ugyanis csak annyi olvasható:

Az oldal feltöltés alatt áll…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik