Belföld

Reagáltak a mentősök: ezért várták meg a rendőröket Csenyétén

Reagáltak a mentősök a Csenyétén történt esetre az Index megkeresésére. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a helyi polgármester szerint azért halt meg egy ember a Borsod megyei faluban, mert a mentősök nem mentek be a roma telepre, hanem megvárták a rendőröket.

Az Országos Mentőszöolgálat közölte: „a jelzett esetben a mentőhíváskor egy élettelenül fekvő férfiről tettek bejelentést, ezért két mentőegységet is riasztottunk, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítettük az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében”.

Elmondásuk szerint már telefonon keresztül szidalmazás és fenyegetés érte a mentőket, az elhangzottakat pedig hangfelvétel dokumentálja, ezért a „biztonságos betegellátás érdekében” rendőri segítséget, védelmet kértek.

A házból kihozott beteg újraélesztését a mentők is folytatták, de a beteg életét nem lehetett megmenteni, a halál okát szakértői vizsgálat tisztázza majd.

A mentősök közölték: „a veszélyeztetettség az ellátásban résztvevő mentők számára kritikusan nehéz helyzetet teremtett, szolgálatukat folytatni nem tudták, ezért számukra pszichológus segítségét biztosítjuk.”.

Visszautasítják a hátrányos megkülönböztetés vádját, mivel „a mentők fontos alapértéke az egyenlőség”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik