Belföld

„Örülök, hogy élek” – megszólalt Borkai Zsolt a győri választás előtt

Örülök, hogy élek. Már nem foglalkozom politikával

–       ezt mondta az ATV Heti Napló című műsorának Borkai Zsolt, Győr korábbi polgármestere, aki bár megnyerte az októberi választást, de aztán lemondott posztjáról. A műsor telefonon érte el Borkai Zsoltot, aki arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor valóban tudott-e korábban a szexvideóról, azt mondta: nem akar nyilatkozni. Azt nem derül ki ugyanakkor a műsor előzeteséből, hogy ezenkívül mondott-e bármi mást Borkai.

Az Index közölt ma hosszú cikket, amelyben többek közt azt írták, hogy a kormányfő is tudott Borkairól készült felvételekről.

Kubatov titkos találkozón szólt Borkainak, hogy vannak róla szexvideók
2019 tavaszán már Kósa Lajos és Kocsis Máté, sőt Orbán Viktor is tudott az ügyről.

A hírportál azt írta: Borkai a rendőröknek tett tanúvallomásában arra utalt, hogy Orbán Viktor is tudott a felvételről, legalábbis amikor egy alkalommal Kubatov Gáborral a Fidesz budapesti székházában találkozott, a pártigazgató azt mondta neki, hogy a „főnök” szerint, ami történt, magánügy.

Borkai Zsolt november 8-án mondott le polgármesteri címéről. Ezt azután tette meg, hogy a róla készült szexvideó, illetve az üzleti köreinek gyanús ügyeiről szóló cikkek megjelenése ellenére október 13-án szűk többséggel, de megnyerte a győri polgármester-választást a DK-s Glázer Tímeával szemben. Az időközi polgármester-választás most hétvégén, 2020. január 26-án lesz Győrben.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik