Belföld

„Ha nem leszel az enyém, akkor másé se” – távoltartás alatt esett élettársának a féltékeny férfi

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki kést szegezett megvert élettársa torkához a távoltartás alatt.

A nyomozó hatóság tavaly május óta folytat nyomozást a gyanúsítottal szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt, mivel megalapozott gyanú merült fel arra, hogy a férfi megütötte élettársát egy szóváltás után. Az élettárs az ütéstől elesett, a fejét a járólapba verte, és ettől életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája távoltartást rendelt el a gyanúsítottal szemben a történtek után, és előírta a gyanúsított számára, hogy a nővel ne lépjen kapcsolatba, tőle és az ingatlanától is tartsa távol magát.

A férfit azonban még ez sem tartotta vissza. Karácsony előtt pár nappal elment a nőhöz, majd arcon ütötte a ház udvarán. Ezt követően egy húsz centiméter pengéjű kést szorított a nyakához, közben azt kiabálta, hogy „ha nem leszel az enyém, akkor másé se”. Ezután a gyanúsított elengedte a nőt.

Az ügyészség indítványára 30 napra letartóztatták a férfit a bűncselekmény után. Ez pár nap múlva lejár, ezért az ügyészség a letartóztatás meghosszabbítását indítványozta bűnismétlés veszélye miatt.

Fotó: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik