Belföld

Dúró Dóra hosszú elemzése a Schobert-ügyről 

A négygyerekes anyuka nem kímélte a vállalkozót, de a politikai szál sem maradt ki.

Dúró Dóra Facebook-oldalán bírálta Schobert Norbertet, aki szerinte belerúgott az egyébként is depresszióval küzdő édesanyákba. A Mi Hazánk Mozgalom képviselője felidézte, ő négyszer élte át, hogy önhibáján kívül megváltozott a teste, élete legfontosabb szükségleteit gyermeke egészségének rendelte alá.

A szüléssel és szoptatással megváltozik az evés, ivás, alvás, mozgás és a szexualitás is.

Üzent a bírálóknak…

Ugyanakkor akik most felháborodtak Norbi kijelentésén, gyakran az ő szavait igazolják vissza.

Nagyon sok férfi értelmezi a nőt elsődlegesen a szexualitás dimenziójában, ami nem a nők, főleg nem az anyák hibája, ilyen körülmények között még nagyobb elismerés azt, aki gyermeket vállal. Dúró Dóra elárulta, ő is azt tapasztalja, hogy nagyjából minden tízezredik

»nagyon csinos vagy, Dóri« mondatra jut egy »csodállak azért, mert négy gyermeket nevelsz«. De feltehetném azt a kérdést is, hogy ki az az egymillió ember, aki lájkolja Palvin Barbinak azt a képét, amin egy másik modellnő fenekét simogatja? Ők vajon lájkolnak anyukás képeket is? Kötve hiszem. Ott elmarad az elismerés, mélyítve az önbizalom hiányát.

…és a politikának is

Szerinte a házasság más dolog, a családtagjait feltétel nélkül szereti az ember, akármilyenek is. De létezik „a törődő szeretet”, hiába ellenkezik a gyerek, a szülő elviszi mozogni.

Szeretjük őket úgy, ahogy vannak, mégsem hagyjuk elhízni őket.

Pártja ezért támogatja a mindennapos testnevelést is. Szerinte a férfiaknak és a politikának is mindent meg kellene tennie azért, hogy

az anyák önbecsülése visszatérjen a szülés után akár azzal, hogy van lehetőségük én-időre, mozgásra. (…) Mert egy anya nőként is lehet ugyanolyan vonzó, szexi, mint egy gyermektelen nő.

Ő szerencsés

Ehhez növelni kell az apák gyermeknevelésben betöltött szerepét. Ő szerencsés, mert férje, Novák Előd kiveszi a részét, de ez nem általános a társadalomban, amelyet szerinte is fel kell rázni,

mert Európa legkövérebb nemzete vagyunk, (…) Az Eurostat felmérése szerint a lakosság 53%-a saját bevallása szerint sosem mozog.

Dúró Dóra szerint teendő lenne bőven, de „az ilyen bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el”, ezért azt ajánlja, az emberek inkább kismamás, családos képeket  osszanak meg, elismerve, hogy „a gyermek áldás!„”

 Kiemelt kép: Dúró Dóra/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik