Belföld

Bakondi: alagúton, létrán, vízen, leplombált kamionokban jönnek a migránsok Magyarországra

Egyre több migráns érkezik Magyarország területére különféle módszerekkel: a kerítés alá ásott alagutakon, a kerítésen létrán átmászva, vízi úton, leplombált kamionokban – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerda este.

Bakondi György közölte: Magyarország déli határánál a közelmúltban több alagutat találtak, amelyek migránsok bejutására alkalmasak. Az embercsempészek más, kerítéssel őrzött határon is alkalmazzák ezt a módszert, például az Egyesült Államok és Mexikó között, vagy Izrael határainál.A magyar hatóságok éjjellátó és hőérzékelő rendszerekkel, drónokkal és helikopterekkel vigyázzák az államhatárt – mondta a szakember.

Kiemelte, a görög szigeteken már tarthatatlan a Törökországból érkező migránsok helyzete, ezért megkezdődött a kontinensre szállításuk. A probléma az, hogy ezek a migránsok többnyire nem menedékért folyamodnak, hanem elindulnak a jobb életlehetőségeket kínáló nyugat-európai országok felé – figyelmeztetett Bakondi György.

Azzal a szomáliai fiatalemberrel kapcsolatban, aki a gyanú szerint a napokban megerőszakolt egy nőt Budapesten, a főtanácsadó azt mondta: oltalmazotti státusban tartózkodik Magyarországon.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik