Belföld

Megölte a nagymamáját, de semmire nem emlékszik

Kedden az előkészületi üléssel megkezdődött a Nyíregyházi Törvényszéken annak a férfinak a pere, aki halálra verte a nagymamáját 2018 novemberében Ópályiban. A férfi megtagadta a vallomást, így a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

A vádirat szerint a férfi egy háztartásban élt Ópályiban az idős, beteg nagymamájával.  Munkahellyel nem rendelkezett, ezért alkalmi munkából tartotta fenn magát. Mivel rendszeresen italozott, ezért gyakori volt a konfliktus közte és a mamája között.

A férfi az ominózus nap is összeveszett a nagymamájával. A férfi több alkalommal is megütötte az idős asszonyt, aki az ütésektől elesett, beverte a fejét és elvesztette az eszméletét. A férfi ezt látva megijedt, és a szomszédjától kért segítséget, aki értesítette a mentőket.

Az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosi kezelés ellenére két nappal később meghalt a kórházban. A férfi a korábbi rendőrségi gyanúsítotti kihallgatásán még tett vallomást. Úgy tudjuk, hogy akkor azt mondta, hogy annyira részeg volt, hogy semmire nem emlékszik a történtekből.

A férfiról annyit érdemes még tudni, hogy már több alkalommal is volt büntetve korábban testi sértés  miatt. Legutóbb 2018 nyarán a Mátészalkai Járásbíróság ítélte 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönre. Azaz a férfi a bűncselekményét próbaidő alatt követte el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik