Belföld

Sokáig emlékezetes interjút adott Karácsony Gergely a köztévében

Miután Karácsony Gergely egy interjúban nemrég megjegyezte, hogy októberi megválasztása óta még egyszer sem hívták meg a köztévébe, a főpolgármester kedden máris ott ülhetett az M1 stúdiójában, hogy az első száz napját értékeljék. Mészáros Kata műsorvezető kérdései azonnal megmutatták, nem mindennapi interjústratégiáját dolgozott ki az eseményre a közmédia:

Mészáros Kata: Milyen közlekedési eszközzel érkezett ide Óbudára?

 

Karácsony Gergely: Az elmúlt héten minden nap egy kamerás stáb állt a házunknál, és ezt a kérdést próbálták dokumentálni. De mindig tömegközlekedéssel mentem, most pedig egy kifogyasztású elektromos autóval érkeztem Óbudára.

 

Mészáros Kata: Ezek szerint a kezdeti lendület a fotók erejéig tartott?

Karácsony elmondta, hogy jellemzően tömegközlekedik, de alig várja, hogy újra elővegye a bringáját.

Mészáros még nem engedte el a témát: „Belátja, hogy az emberek többségének nem életszerű gyalog és biciklivel járni?” – kérdezte.

Nem értem a kérdést

– reagált Karácsony.

A műsorvezető szerint ezt szorgalmazta Karácsony, de a főpolgármester elmondta a riporternek, hogy ő nem szorgalmazta azt, hogy az emberek a köztévébe biciklivel járjanak.

Nem válaszol a kérdésre, akkor nem ragaszkodik

– értékelte a történeket a riporter, aki ezután sem tágított a főpolgármester közlekedési szokásainak kitárgyalásától:

Felvette a stábunk, hogy nem itt a ház előtt parkoltak. Erre miért volt szükség?

Karácsony ezt a kérdést sem igazán értette, mire Mészáros azzal zárta le a témát, hogy a felvételek megvannak.

Karácsony a szusszanásnyi szünetet kihasználva ezután röviden elmondta, hogy nem autósokra kerékpárosokra és tömegközlekedőkre osztják Budapestet, hanem azon dolgoznak, hogy környezetkímélő közlekedési módokat találjanak, és alacsony kibocsátású zónákat alakítsanak ki ott, ahol nagyon rossz a levegő.

Mészáros ezután megkérdezte a főpolgármestertől, miért hazudta azt, hogy nem hívta meg a köztévé, még egy kinyomtatott SMS-t is mutatott neki, ami ezt cáfolja.

Karácsony elmondta, hogy ő az M1-re vagy a Kossuth Rádióra gondolt, és nem arra, hogy egyszer egy fotókiállítással kapcsolatban kikérték a véleményét.

Elnézést kér a csúsztatásért?

– kérdezte Mészáros, mire Karácsony megjegyezte, hogy butaságokról beszélnek.

Nem sokkal később újabb érdekes párbeszéd következett:

Mészáros Kata: Korábban azt mondta, 3-4 helyettese lesz, végül öt lett. Az Indexnek azt mondta erre, néha szokott hülyeségeket beszélni. Rosszul mérte fel, hogy mire képes?

 

Karácsony Gergely: Ebből vonta le ezt a következtetést?

 

Mészáros Kata: Igen vagy nem?

Szó esett a klímavészhelyzetről is, ezzel a riporteri felvezetéssel:

Milyen tettek vannak? Érezhetik a saját bőrükön? Mennek a szirénák?

A köztévé riportere a végére is tartogatott egy meglepetést, azt mondta, visszavárják Karácsonyt, aki ezen kissé meg is lepődött. Erre Mészáros Kata megkérdezte, miért nézett ki a főpolgármester jobbra, gyorsan megállapította, hogy „nem tűnt túl őszintének”, majd így búcsúzott:

Majd látjuk egymást biciklin.

„Szuper volt” – reagált Karácsony.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik