Belföld

Megye I-es focicsapatnak 300 milliós székházat építenek, főként tao-pénzből

A Nagykőrösi Kinizsi FC-nél nagy volt az öröm két éve. Ugyan csak a Pest megyei bajnokság első osztályában focizik a felnőtt csapat, de 2018 áprilisában székházépítésre (új épület, parkoló, járdarendszer) pályázott a sportegyesület.

Az építési engedély beadásával a Nagykőrösi Kinizsi SE összeállított koncepciója meggyőzte az MLSZ bírálóbizottságát, így a pályázat támogatásban részesült. A közel 300 milliós beruházás finanszírozása 70 százalékban társasági adó (tao), illetve 30 százalék városi önrész támogatásból adódik össze

idézi fel az akkori eseményt a Ceglédi Panoráma.

Most azonban szomorúság van a Nagykőrösi Kinizsinél. Nem tudják folytatni a focibajnokságot, annyira eladósodtak – ez is a lap cikkéből derül ki.

A klub vezetői a napokban tájékoztatták a szurkolókat, hogy havonta 1 millió forint veszteséget termel a klub, a helyi vállalkozók nem támogatják a csapatot és az előző klubvezetés idején nem, illetve nem megfelelően számoltak el a kapott TAO-pénzekkel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felé, ezért a szövetség 30 millió forintot követel tőlük vissza.

Csak négy helyi, nagykőrösi személy focizik náluk, a többiek máshol laknak, de fizetett játékosok. Most szélnek eresztik őket, és visszalép a csapat a bajnokságtól.

A tartozás miatt veszélybe került az épülő új klubház befejezése is.

A fórumon felszólaló polgármester elmondta, hogy személyesen járt az MLSZ-nél, megpróbálva közbenjárni azért, hogy a Kinizsi tartozását és a klubház ügyét válasszák szét, mert a szövetség az építkezés pénzét is vissza akarja tartani addig, amíg a klub nem rendezi az adósságát – írja a lap.

Kiemelt kép: Fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik