Belföld

Viperával fogadta vejét egy tatabányai férfi, durva bosszút állt a vasvillával érkező fiatal

Egy év börtönre ítélte a Tatabányai Járásbíróság azt a férfit, aki vasvillával esett a viperával felszerelkezett apósára és annak barátjára egy évvel ezelőtt. A férfi azon pöccent be, hogy az élettársának apja az engedélye nélkül költöztette be az ittas cimboráját a tarjáni házába.

Miután összeszólalkoztak a nevelőapa megkérte a vejét, hogy személyesen rendezzék a vitájukat.  Hajnalban a férfi és az élettársa együtt elindultak a férfi tatabányai lakásához, ahol ekkor annak barátja, a sértett is tartózkodott. A nevelőapa és a barátja egy viperával a kezében jött ki a házból a férfi és élettársa elé.

Az ittas após és barátja ekkor vette észre, hogy a fiatalembernél egy vasvilla van. A fiatal férfi és a másik két férfi kölcsönösen szidalmazták egymást, majd a vej dulakodni kezdett az apósa barátjával, a vasvillával megsebezte a sértett mindkét karját. A sértett és a barátja ekkor futva menekültek, a vádlott pedig vasvillával üldözte őket. A sértett a ház melletti kis közbe menekült, a nevelőapa pedig beszaladt a ház udvarára.

A férfi ekkor az após barátjára támadt és arcon szúrta a vasvillával. A megszúrt férfi  nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A tettes már az előkészítő ülésen férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így őt a bíróság 1 év börtönbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint elrendelte a vele szemben korábban kiszabott 1 év 5 hónap börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős,  az elkövető és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik