Belföld

Bálint gazda sokat gondol arra, mi van az élet után

Sokat gondolok arra, mi van az élet után, van-e Isten és talán egy napon azt is meg fogom tudni, hogy mi történt pontosan az édesanyámmal,

mondta a Hot! magazinnak Bálint György. Hozzátette: nem vallásos, zsidónak született, de huszonhét évesen megkeresztelték. A mauthauseni koncentrációs tábor után egy szanatóriumban beszélgetett egy nővérrel és azon gondolkodott, hogy itt az ideje változtatni.

Hálás voltam neki, ő pedig örült volna, ha keresztény hitre térek. Végül összefogtak körülöttem, elvittek a templomba, és megkereszteltek.

A 101. életévébe lépett Bálint gazda beszélt az egészségi állapotáról is, amelyet befolyásolt a nyolc évvel ezelőtti balesete, amikor elütötte egy autó:

Elkopott minden: a hallásom és a látásom is megromlott. Nehezen járok, ami nemcsak a baleset eredménye, hanem a korral is jár: elkopnak a térdízületek.

Ugyan nem erőlteti, de nem bánná, ha valamelyik dédunokája továbbvinné a tudását: „a tízéves Ádám dédunokámban látom az érdeklődést a természet iránt”. Szívesen beszélget velük, és ő is tanul tőlük, például a számítógép-használatról.

Ezeknek a gyerekeknek már másképp forog az agyuk. Én azt tudom, ha ránézek egy rózsatőre, hogy milyen színű virág lesz rajta.

Kiemelt kép: 24.hu/Farkas Norbert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik