Belföld

Lejárt a munkaideje, nem vitte tovább az utasokat a vonat

Az Index több olvasója is jelezte, hogy a Vác és Budapest között közlekedő s70-es vonat vezetőjének szerda reggel még útközben lejárt a munkaideje, ezért a vonat Rákospalota-Újpest állomáson megállt, az utasoknak pedig nem volt más választásuk, mint leszállni a vonatról, és más módon továbbmenni.

A mozdonyvezető ugyanis nem akart „túlórázni.”

A hírportál azt is felidézi, hogy az eset nem egyedi: a Vác és Budapest között közlekedő reggeli vonat vezetője tavaly decemberben Csomádon állította le a vonatot, lévén lejárt a 12 órás műszakja. A hatósági előírások szerint ugyanis a mozdonyvezető 12 óra eltelte után nem vezethet tovább.

Frissítünk!

A Vácról a Nyugati pályaudvarra közlekedő ma reggeli S70-es vonat mozdonyvezetőjének lejárt a szolgálati ideje, a biztonsági szabályok szerint a 12 órát meghaladó munkavégzés nem engedélyezhető. A forgalomirányításhoz érkezett az információ, hogy a mozdonyvezető ideje lejár és nem közlekedik tovább a vonat késése miatt, ezért kénytelen volt leváltót kérni.  Az irányítók egy másik mozdonyvezetőt küldtek.

 

A vonat ekkor érkezett Rákospalota-Újpest állomásra 19 perces késéssel. A forgalomirányító értesítette az állomási személyzetet, hogy a vonat nem közlekedik tovább és tájékoztassák az utasokat az átszállásról, ezt a jegyvizsgálók megtették.  A vonaton 500 utas volt, ebből 300-an a következő, Rákospalota-Újpestről 8:35-kor induló vonattal utaztak tovább a Nyugati pályaudvarra, körülbelül 200 utas a BKK járatait vette igénybe.

 

A vasúttársaság az utasok elnézését kéri az átszállás és a késés okozta kényelmetlenség miatt.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik