Belföld

Meghalt egy ember a monori lakókocsitűzben

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy 29 éves férfi letartóztatását, mert a gyanú szerint két személyre rágyújtott egy lakókocsit és egyikük ennek következtében életét vesztette – közölték szerdán.

A gyanú szerint a gyanúsított ismerte az ügy két sértettjét, akik Monoron egy lakókocsiban éltek. 2020. január 8-án mindhárman a lakókocsiban italoztak, de egy vita miatt az elkövető távozott onnan. Később, kora délután, azonban visszatért egy öngyújtóval és a közvetlenül a lakókocsi ablaka alatt lévő szemétkupacot meggyújtotta. Innen a tűz átterjedt a lakókocsira, amelyben ekkor a két sértett feküdt.

Miután a lakókocsi és benne egyikük ruházata is lángra kapott, a két sértett felriadt, oltani kezdték a tüzet, amelybe később már az elkövető is bekapcsolódott. A sértetteknek végül sikerült kijutni a tűzből, azonban egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően másnap életét vesztette.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a férfit, akinek a Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatását, mivel tartani lehet attól, hogy megszökne vagy újabb bűncselekményt követne el.

Kiemelt kép: Monori HTP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik