Belföld

Rákjárásban mentettek meg egy férfit a tűzoltók

Kedd este bajba jutott egy hegymászó Budapesten, a harmadik kerületben, a rókahegyi volt kőfejtőnél, és a tűzoltóknak különleges technikával kellett őt megmenteniük – vette észre a Népszava a Katasztrófavédelem Facebook-oldalán.

A fiatal egy sziklaszirten ragadt és a tűzoltók alpintechnikával tudták megmenteni Az esetről videó is készült, amelyen látható, hogy az életveszélybe került férfit lépésről lépésre, rákjárásban vezetik ki. A férfit ezután átadták a mentőknek.

Kötélbiztosítás mellett mentettek a tűzoltók egy fiatalt a III. kerületben

Kötélbiztosítás mellett mentettek a tűzoltók egy fiatalt a III. kerületbenEgy húsz méter magasan álló sziklameredélyen rekedt egy fiatalember a III. kerületben, a rókahegyi volt kőfejtőben. A fiatalember a barátjával mászott ki a veszélyes kőnyúlványra, ám önerejéből visszajutni már nem tudott. A tűzoltók alpintechnikai módszerek segítségével mentették meg az életveszélyben lévő férfit. Kötélbiztosítás mellett másztak ki a fiatalemberhez, akit lépésről lépésre, szoros tűzoltói biztosítás mellett kísértek biztonságos helyre. A bajba került fiatalt végül átadták a mentőknek. Videó: Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2020. január 14., kedd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik